Olohuoneessa tauluja

SISUSTUSTAULUN TEKO-OHJEET

Tee itse upea sisustustaulu. Sisustustauluilla saat edullisesti uniikkia taidetta ja ilmettä sisustukseen. Tässä ohjeet joilla onnistut varmasti, tämä ei ole vaikeaa ja onnistuu aloittelijaltakin!

Ohje1
Ohje2
Ohje3
Ohje4

Kiilakehys liitetään toisiinsa hankoliitoksella, kulmaliitokseen ei saa laittaa liimaa sillä kankaan löystyessä kehystä voidaan kiristää kiiloilla. Jokaisen kiilapuun mukana tulee 2 kpl kiiloja, yhteen kehykseen niitä menee 8 kpl, näillä saat kiilattua kehystä suuremmaksi kahteen suuntaan.

Ohje5
Ohje6

Suuriin kehyksiin kannattaa laittaa välipuu joka jäykistää kehystä. Kasaa ensin kiilakehys, ja kiinnitä sitten ruuveilla välipuu keskelle kehystä.

Ohje7
Ohje8

Sisustustauluun voit valita kankaan makusi mukaan, muista että värikäs ja paksu kangas on parempi kuin ohut ja vaalea joita käytettäessä on vaarana se että kiilakehykset voi näkyä kankaan läpi. Jos kuitenkin haluat käyttää ohutta kangasta kannattaa laittaa vaalea kangas taulukankaan taakse, eli pingoittaa kaksi päällekkäistä kangasta kerralla.

Ohje9
Ohje10

Kankaan mitan saat lisäämällä kehyksen kokoon 4 x kiilapuun paksuuden, esim. mallissa käytettiin 40 x 20mm kiilakehystä joka on paksuudeltaan 2cm. Kehyksen ulkomitat on 50cm x 100cm kun näihin lisätään 4 x kiilapuun paksuus saadaan kankaan mitaksi 58cm x 108cm.

Muistathan silittää kankaan rypyttömäksi ennen kiinnittämistä. Kangas kiinnitetään kehyksen takaa, taita reuna kaksinkerroin ja nido kiinni, aloita nitominen pitkän sivun keskeltä ja etene lähes kulmiin asti sivu kerrallaan.

Ohje11
Ohje12

Nurkissa kangas on taiteltava huolellisesti ettei se jää löysäksi.

Ohje13
Ohje14

Kun kaikki sivut on niitattu ja kulmat taiteltu on aika kiinnittää kiilapalat. Kiilapaloilla saat kiristettyä kangasta jos se on jäänyt jostain löysälle.

Ohje15
Ohje16

Nyt vielä kiinnitetään rautalanka josta taulu ripustetaan seinälle, tee rautalangan päähän pieni lenkki ja kiinnitä se nitojalla.

Ohje17
Ohje18

Kankaan kiinnittämiseen käytimme perus käsinitojaa joita löytyy myös verkkokaupastamme. Kun olet kiristänyt kankaan kiilapaloilla upea sisustustaulusi on valmis!

MITÄ TÄMÄ MAKSAA?

Kiilakehykset välipuulla maksoivat 10,40 € ja käyttämämme verhokangas maksoi 8,70 € eli yhteishinta on 19,10 €. Eli ainakaan ei voi moittia kalliiksi, upea kangastaulu on hieno katseenvangitsija ja sisustuselementti joka on yhtä edullinen kuin suositut sisustustarrat mutta paljon näyttävämpi!